DIËTETIEK

Omdat je lijf alleen kan bewegen met de juiste energiebron bieden we naast beweegzorg ook diëtetiek aan. Je kunt bij ons terecht bij Rosa de Boer voor advies en coaching over voeding een leefstijl.

Welkom op de webpagina van de dieetadvisering op Ameland. Hierboven kun je direct een afspraak inplannen in onze agenda en heb je via het patiëntenportaal toegang tot je dossiers. Wil je liever bellen om een afspraak in te plannen? Kijk dan bij onze contactgegevens

Is jouw beschikbare tijd niet vrij? Neem dan contact met ons op zodat we met je een geschikte tijd kunnen inplannen

Wat doet een diëtist?

een diëtist is een paramedicus met als taak om bij ziekte en verminderde gezondheid een gedegen voedingsplan op te stellen ter bevordering van de gezondheid. 

Daarnaast is er een groot belang bij het terugdringen van overgewicht, hierbij is de diëtist ons primaire aanspreekpunt. Zo voorkom je op latere leeftijd chronische ziekten zoals diabetes II, hypertensie en/of hart- en vaatziekten. Ook is de diëtist degene die je kan helpen bij malntritie, allergiën en tal van andere redenen. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de tarieven?

Eerste consult diëtetiek(1 uur)    

€94,00

Vervolgconsult diëtetiek (15 min)

€23,50              

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Dieetadvisering is opgenomen in de basiszorg (3 uur) en je kunt zonder verwijzing een afspraak maken met een diëtist. Als je lijdt aan een chronische aandoening (bijvoorbeeld diabetes type II) dan kun je een verwijzing krijgen van de huisarts voor aanvullende zorg. 

Wordt dieetadvies vergoed?

Dieetadvies is voor 3 uur opgenomen in de basiszorg. Je dient wel rekening te houden met de aanspraak op het eigen risico. Sommige aanvullende polissen bieden extra uren aan vanuit hun aanvullende polis.

× Hoe kan ik je helpen?