DIETËTIEK BIJ BEWEEGZORG OP AMELAND

 Omdat je lijf alleen kan bewegen met de juiste energiebron bieden we naast fysiotherapie, leefstijl coaching, bewegen en sport ook diëtetiek aan. Diëtetiek valt hierbij net als fysiotherapie onder verzekerde zorg. Je kunt terecht bij Rosa de Boer voor advies en coaching over voeding en leefstijl. Ben je al bekend bij ons? Dan kan je in ons online patiëntenportaal je eigen dossier inkijken. Je kan ook direct online een afspraak inplannen met Rosa.

Heb je nog vragen, bel je liever voor een afspraak of is jouw beschikbare tijd niet vrij? kijk dan even bij de veelgestelde vragen of ga direct naar de contact pagina.

Wat kan diëtetiek voor jou betekenen?

Diëtetiek helpt je beter te functioneren en lekkerder in je vel te zitten!

Een diëtist is een paramedicus met als taak om bij ziekte en verminderde gezondheid een gedegen voedingsplan op te stellen ter bevordering van de gezondheid.

Daarnaast is er een groot belang bij het terugdringen van overgewicht, hierbij is de diëtist ons primaire aanspreekpunt. Zo voorkom je op latere leeftijd chronische ziekten zoals diabetes II, hypertensie en/of hart- en vaatziekten. Ook is de diëtist degene die je kan helpen bij malntritie, allergiën en tal van andere redenen.

Veelgestelde vragen

Wordt dieetadvies vergoed?

Dieetadvies is voor 3 uur opgenomen in de basiszorg. Je dient wel rekening te houden met de aanspraak op het eigen risico. Sommige aanvullende polissen bieden extra uren aan vanuit hun aanvullende polis.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Dieetadvisering is opgenomen in de basiszorg (3 uur) en je kunt zonder verwijzing een afspraak maken met een diëtist. Als je lijdt aan een chronische aandoening (bijvoorbeeld diabetes type II) dan kun je een verwijzing krijgen van de huisarts voor aanvullende zorg. 

Wat zijn de tarieven?

Eerste consult diëtetiek(1 uur)    

€94,00

Vervolgconsult diëtetiek (15 min)

€23,50