FYSIOTHERAPIE OP
AMELAND

Welkom op de webpagina van de fysiotherapiepraktijk op Ameland genaamd Beweegzorg Ameland. Hierboven kun je direct een afspraak inplannen in onze agenda en heb je via het patiëntenportaal toegang tot je dossiers. Wil je liever bellen om een afspraak in te plannen? Kijk dan op onze contactpagina.

Ons aanbod

Begeleiding bij Musculoskeletale aandoeningen

Musculoskeletaal, ofwel het bot- en spierstelsel, is een zeer breed begrip als het ons vak aangaat. Onder andere klachten die zonder aanleiding zijn ontstaan, milde sportblessures of acute rugpijn vallen onder musculoskeletale klachten. Wij begeleiden je met advies, kennis en vaardigheden zodat jij weet waar je mee kampt. Het belangrijkste is dat jij weer vrij kan bewegen zodat de klachten afnemen. Terugkerende klachten vergen na het eerste traject veelal meer aandacht en gesuperviseerde oefentherapie. Dit is onze specialiteit en we helpen je dan ook graag bij terugkerende klachten zodat je grip krijgt op je lijf. 

Fysiotherapie bij musculoskeletale klachten wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket. Mocht je niet verzekerd zijn dan vind je hier de kosten. Ons streven is om een effectief en efficiënt traject in te richten om je zo snel mogelijk weer klachtenvrij te krijgen. 

Begeleiding bij chronische aandoeningen

Voor een beperkt aantal chronische aandoeningen is fysiotherapie opgenomen in het basispakket. Dit is onder andere het geval bij COPD, oedeem, parkinson, neurologische aandoeningen, bepaalde bindweefselaandoeningen of skeletafwijkingen. Wij gaan samen met je op zoek naar de bestaande bewegingsvrijheid en proberen deze zoveel mogelijk in eigen regie weer te brengen zodat je grip krijgt op je dagelijks leven. Bewegen is altijd belangrijk, ook met een chronische aandoening of beperking. Onder onze leiding zorgen we voor de best passende oefeningen die jij met hulp van ons uit kunt voeren op de praktijk. Zo bijf jij fit. 

Vergoeding voor fysiotherapie is geregeld vanuit de basisverzekering, wel met een kanttekening: je betaald de eerste 20 behandelingen zelf. Dit kan ook aanvullend verzekerd worden voor het eerste jaar. Trajecten die volledig vergoed worden uit de basiszorg, zoals COPD, vallen onder het eigen risico. 

Begeleiding na ziekenhuisopname

als je een ongeval hebt gehad, je bent geopereeerd, of je bent getroffen door een ziekte, dan heb je recht op fysiotherapie gedurende een 3-12 maanden om te herstellen. Ook als je bijvoorbeeld eerst opgenomen bent geweest in een revalidatiesetting geldt dat je daarna moet herstellen in de thuissituatie. Wij helpen je daarbij. 

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een bepaalde periode, dit is afhankelijk van de aandoening. Wel geldt dat de eerste twintig consulten voor eigen rekening zjn of worden benut vanuit de aanvullende verzekering. 

Oedeemtherapie

Oedeem is overtollig vocht en dat kan zeer goed worden behandeld. Op Ameland bieden we deze specalistische zorg aan. Sjoukje is erkend oedeemtherapeute en helpt je bij oedeem na een operatie, als gevolg van een okselklierdissectie, door een verminderde pompfuntie (veneus) of bij lipoedeem. Kamp je met oedeemklachten en wil je graag advies en begeleiding? Neem dan contact met ons op.

Hart-, Vaat-, Longtherapie

Hart-, vaat-, en longziekten zijn lichamelijk meteen een grote beperking. Om daar zelf mee om te gaan is niet altijd makkelijk en daarom staan wij voor je klaar om met jou een traject aan te gaan waarbij jij vertrouwen terugkrijgt in je lichaam en weet waar je fysieke grenzen zijn. Maar belangrijker nog wat je zeker nog wel kunt en wat haalbare doelen zijn. 

Als het om hart- en vaatziekten gaat dan is het beperken van het risico op op een hartaanval door het behouden van een goede conditie ons streven. We kijken waar jij nog kan verbeteren, ook op het gebied van leefstijl. 

Bij longaandoeningen helpen we je om met de verminderde capaciteit om te gaan. Ook ondersteunen we met sputumklaring en admespierkrachttraining. Het belangrijkste is dat jij ondanks je verminderde longcapaciteit nog wel blijft trainen zodat je geen andere complicaties krijgt.

Osteoporose

Als je botten ouder worden dan neemt de dichtheid af en worden ze stugger. Dit betekent dat er een hoger risico is op een botbreuk. Het is dan ook erg belangrijk om in je jonge leven veel botbelastende activiteiten te ondernemen. Dit geldt ook op latere leeftijd. Ook is dan een goede balans en spierkracht van belang. Zo verklein je het risico op vallen.

Wij bieden voor osteoporose gespecialiseerde zorg aan gericht op het verbeteren van de balans en spierkracht ondanks de verminderde belastbaarheid.

Naast individuele begeleiding bieden we ook de cursus Vallen Verleden Tijd aan. Een oefenprogramma gericht op het aanleren van valtechnieken en evenwichtsoefeningen.

Wil je meer weten over osteoporose?

Bekkenfysiotherapie

voor zorg rondom het bekken kun je denken aan zwangerschapsgerelateerde klachten, maar ook door het ouder worden. de bekkenbodem is voorzien van veel spieren en dat betekent dat je er mee kunt oefenen. Als je even geen grip hebt op je bekkenbodem kun je veel en vervelende klachten ervaren. Goede hulp dichtbij is dan veel waard.

Wij bieden met ondersteuning van een bekkenfysiotherapeut een passend traject aan waarbij we je helpen om controle te krijgen over je bekkenbodem.

bekkenfysiotherapie wordt vergoedt uit de basisverzekering voor een beperkt aantal consulten. Wij ondersteuenen daarnaast met oefentherapie. Een deel daarvan wordt dus alleen vergoedt vanuit de aanvullende pakketten. 

Oncologie

Het moment dat de diagnose kanker gesteld wordt zet het je leven op de kop. Je vliegt ziekenhuis in en uit en al die tijd is er onzekerheid. De intensiteit is niet voor te stellen, laat staan dat je er op voorbereid bent. 

Tijdens een oncologisch traject is het uiterst belangrijk dat je fysiek goed fit bent. Dit verkleint de kans op complicaties enorm. Er is dus een belangrijke opgave voor je weggelegd: behouden van fitheid tijdens je chemo-/radiatie-/hormoonbehandeling. 

Als dit traject is voltooid en je bent niet meer onder behandeling bij de oncoloog, dan is het tijd om je fitheid weer uit te bouwen. Wij helpen je met het inrichten van een optimaal schema tijdens je oncologische behandeltraject en daarna richten we je trainingen zo goed mogelijk in zodat je snel weer je leven op kan pakken welke zo abrupt werd verstoord. Zodat je weer kan denken aan demooie dingen van het leven. 

Schouderexpert

Omdat in complexiteit de schouder het wel wint van de andere gewrichten kan het zijn dat je langdurig klachten houdt aan je schouder. Daarom heeft Frank zich extra verdiept in de schoudr, hij si daarbij aangesloten bij het landelijke netwerk en bij Schoudernetnoord. 

als je klachten hebt daan je schouder is de beoordeling essentieel in de route naar herstel. Daarna volgt een goed aangepast oefenschema die met discipline en geduld wordt uitgevoerd zodanig dat de klachten verminderen. 

Schouderklachten variëren van postoperatief tot idiopathisch. Daarom is het moeilijk te zeggen of er een basisvergoeding is voor het fysiotherapeutisch traject. In veel gevallen wordt er aanspraak gedaan op de aanvullende verzekering. 

Motorische ontwikkeling

de motorische ontwikkeling gaat veelal vanzelf. Toch kan het zijn dat je als ouder vragen hebt over de beweeglijkhied van je kind. Dan zijn wij er om samen met je deze vragen te beantwoorden en als er sprake is van een motorische achterstand leveren we oefeningen en begeleiding zodat je kind weer goed bewegen kan. 

Naast fysiotherapie bieden we regelmatig leuke activiteiten voor kinderen die de motorische ontwikkeling uitdagen. 

Ook zijn we bezig met een leefstijlprogramma voor kinderen met overgewicht. 

Beweegzorg Online

Wil je liever zelf aan de slag met oefeningen? Wij bieden op beweegzorgonline zelfhulp aan. 

PhysiApp

Heb je oefeningen opgestuurd gekregen? bekijk ze via onderstaande link. log in met de code in de email en je kunt aan de slag!

Wij geloven erin dat bewegen je beter maakt

Een betere conditie leidt tot meer activiteit

Meer bewegen zorgt voor een betere kwaliteit van leven

wij zijn aangesloten bij:

Chronisch zorgnet

revalidatie van hart– en vaataandoeningen, longaandoeningen en corona.

Schoudernetwerk

specialistische zorg voor schouderklachten.

Onconet

begeleiding tijdens en na kanker.
Fitheid is dan ontzettend belangrijk.

Harteraad

begeleiding bij coronaire aandoeningen en hartfalen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandBeweegzorg Ameland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Veelgestelde vragen

We geven je graag antwoord op al je vragen. Dit kunnen algemene vragen zijn over fysiotherapie, maar ook specifieke vragen over jouw klachten. Stel vrijblijvend je vraag via WhatsApp.

Wat zijn de tarieven?

Eerste consult (screening, intake, onderzoek en eerste behandeling*)      €94,00

Vervolgconsult (individuele zitting reguliere fysiotherapie)                        €39,50

Toeslag aan huisbehandeling                                                                       €12,50

*als uit de screening blijkt dat er geen behandeling plaats kan vinden, dan wordt enkel de screening ten koste van €15 in rekening gebracht.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Ook is er in de meeste gevallen sprake van een drempel van 20 behandelingen die voor eigen rekening zijn. Deze kun je bijverzekeren in de aanvullende zorgverzekering. Let op! Als je geen fysiotherapie hebt in je aanvullende pakket dan betaal je zelf de rekening.

Wordt mijn fysiotherapietraject vergoed?

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Ook is er in de meeste gevallen sprake van een drempel van 20 behandelingen die voor eigen rekening zijn. Deze kun je bijverzekeren in de aanvullende zorgverzekering. Let op! Als je geen fysiotherapie hebt in je aanvullende pakket dan betaal je zelf de rekening.

Fysiotherapie en wetgeving: wat zijn mijn rechten en plichten ?

Fysiotherapie is een beschermde titel en het beroep mag alleen uitgeoefend worden door BIG geregistreerde fysiotherapeuten. Dit is vastgelegd in de wet BIG en zichtbaar door vermelding van het BIG registratienummer. Dit betekent dat je als patiënt mag verwachten dat je fysiotherapeut voldoet aan een aantal eisen.

Wat kan ik na een fysiotherapietraject het beste doen?

In de meeste gevallen ben je na een fysiotherapietraject volledig geïnformeerd over je klacht en heb je de volledige controle over je klacht. Het is belangrijk dat je ook na het traject actief blijft! Beweegzorg Ameland organiseert regelmatig beweegprogramma’s, workshops en trainingen gericht op bepaalde aandoeningen of klachtenbeelden. Zo kun je dus altijd nog een opfrisser krijgen als je een tijdje geen oefeningen hebt gedaan. Zoals je misschien al had gelezen is oefenen de kern van ons vak en willen we dit graag blijven promoten. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod en schrijf je in!

× Hoe kan ik je helpen?