FYSIOTHERAPIE OP
AMELAND

Beweegzorg Ameland is een algemene fysiotherapiepraktijk die zich specialiseert in de begeleiding en advies bij lichamelijke klachten. Onze fysiotherapeuten zijn BIG geregistreerd en lid van het KNGF, je vindt ons op daarom ook op defysiotherapeut.com

wij zijn aangesloten bij:

Chronisch zorgnet

revalidatie van hart– en vaataandoeningen, longaandoeningen en corona.

Schoudernetwerk

specialistische zorg voor schouderklachten.

Onconet

begeleiding tijdens en na kanker.
Fitheid is dan ontzettend belangrijk.

Harteraad

begeleiding bij coronaire aandoeningen en hartfalen.

Maar bovenal zijn wij allebei fervent voorstander van bewegen! Als fysiotherapeut zetten zij jou dan ook graag in beweging. Daarmee proberen we je weer vol vertrouwen en goed gemotiveerd op weg te brengen naar een klachtenvrij bestaan.

Ons aanbod

Coronarevalidatie

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij Chronisch zorgnet voor eerstelijns longrevalidatie, hier valt ook de coronarevalidatie onder. Wij zijn dus volledig geschoold om je te begeleiden bij het herstel na corona. Hiervoor maken we gebruik van een aantal middelen waaronder een app, ademtrainer en takenplanners zodat je naast het daadwerkelijke trainen ook meer grip krijgt op je dagelijkse taken en energiehuishouding. Wil je meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Begeleiding bij chronische aandoeningen

Niet alle chronische aandoeningen komen in aanmerking voor fysiotherapeutische zorg. Als dit wel het geval is dan kun je ervanuit gaan dat fysiotherapie altijd gericht is op zelfredzaamheid, maar als dit niet haalbaar is dan bieden wij begeleiding aan. Dit kan vergoede zorg zijn, maar het kan ook in de vorm van medische fitness. Het ligt aan de individuele situatie welke begeleiding gewenst is. Ben je op zoek naar hulp bij bewegen met een chronische aandoening? Maak gerust een afspraak om af te stemmen wat we voor je kunnen betekenen.

Medische fitness

Heb je in aansluiting op je fysiotherapietraject behoefte om door te trainen? Of ben je bekend met een chronische aandoening of ziekte waardoor het fijn is om in een vertrouwde omgeving te sporten onder professionele begeleiding? Beweegzorg Ameland faciliteert dit door middel van medische fitness. We begeleiden je met maatwerk, een fitnessschema is aangepast op jouw specifieke situatie.

Medische fitness is een halfjaarabonnement waarbij je op afspraak komt sporten, je wordt daarbij op weg geholpen om zo zelfstandig mogelijk je doelen te kunnen behalen. Medische fitness wordt door sommige zorgverzekeraars deels vergoed vanuit het aanvullende pakket. Vraag dit na bij je eigen zorgverzekeraar, zij weten je dit goed te vertellen.

Beweegprogramma

Bij Beweegzorg Ameland vinden wij het belangrijk dat iedereen in beweging kan komen. Dus ook als je te kampen hebt met een chronische aandoening. Daarom helpen we je graag op weg met een beweegprogramma, afgestemd op jouw specifieke situatie, waarbij je individueel traint maar ook in groepsverband en waarbij we je ook de nodige informatie bieden over je aandoening. Zo train je de hersenen en je lijf. Een beweegprogramma volgt op een fysiotherapietraject, of je start er meteen mee met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Vanuit de zorgverzekeraars wordt meestal hier ook de mogelijkheid toe geboden in de aanvullende verzekering

Beweegprogramma’s:

COPD
Hartaandoeningen
Oncologie
Diabetes

Oefentherapie in het zwembad

Elke morgen tussen 7:00 en 8:30 is er bij ons de mogelijkheid om op therapiebasis te zwemmen en bieden wij 1-op-1 oefentherapie aan in het zwembad. Dit kan ideaal zijn als je aan het herstellen bent van een operatie aan je knie of een andere aandoening waarbij je in het water al goed kan oefenen. Ook kunnen we binnen een fysiotherapietraject andere trainingsvormen aanbieden in het water voor meer variatie dat uiteindelijk leidt tot meer plezier in bewegen!

Daarnaast bieden we gesuperviseerd oefentherapie in het zwembad voor mensen met een hartaandoening. Om zo veilig mogelijk te kunnen zwemmen is het fijn als je weet dat je in goede handen bent. Ruben en Frank zijn allebei gediplomeerd lifeguard en echte waterratten! Dit in combinatie met hun opleiding fysiotherapie maakt dat zij uitstekend in staat zijn om in te grijpen bij calamiteiten, niet alleen op het land maar zeker in het water. Onze praktijkruimtes zijn voorzien van een AED en er is een goede kennis van eerste hulp. Dat voelt beter.

Beweegzorg Online

Beweegzorg online is onze digitale vorm van zorg. We gebruiken binnen de praktijk standaard onze app, hier vind je de oefeningen terug die je als huiswerk hebt gekregen. Daarnaast kun je via de app met ons chatten en videobellen op afspraak. Zo hoef je de deur niet uit. Meer weten over Beweegzorg Online? Bekijk onze website. 

Wij geloven erin dat bewegen je beter maakt

Een betere conditie leidt tot meer activiteit

Meer bewegen zorgt voor een betere kwaliteit van leven

Veelgestelde vragen

We geven je graag antwoord op al je vragen. Dit kunnen algemene vragen zijn over fysiotherapie, maar ook specifieke vragen over jouw klachten. Stel vrijblijvend je vraag via WhatsApp.

Wat zijn de tarieven?

Eerste consult (screening, intake, onderzoek en eerste behandeling*)      €87,00

Vervolgconsult (individuele zitting reguliere fysiotherapie)                        €37,50

Toeslag aan huisbehandeling                                                                       €12,50

*als uit de screening blijkt dat er geen behandeling plaats kan vinden, dan wordt enkel de screening in rekening gebracht.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Ook is er in de meeste gevallen sprake van een drempel van 20 behandelingen die voor eigen rekening zijn. Deze kun je bijverzekeren in de aanvullende zorgverzekering. Let op! Als je geen fysiotherapie hebt in je aanvullende pakket dan betaal je zelf de rekening.

Wordt mijn fysiotherapietraject vergoed?

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Ook is er in de meeste gevallen sprake van een drempel van 20 behandelingen die voor eigen rekening zijn. Deze kun je bijverzekeren in de aanvullende zorgverzekering. Let op! Als je geen fysiotherapie hebt in je aanvullende pakket dan betaal je zelf de rekening.

Fysiotherapie en wetgeving: wat zijn mijn rechten en plichten ?

Fysiotherapie is een beschermde titel en het beroep mag alleen uitgeoefend worden door BIG geregistreerde fysiotherapeuten. Dit is vastgelegd in de wet BIG en zichtbaar door vermelding van het BIG registratienummer. Dit betekent dat je als patiënt mag verwachten dat je fysiotherapeut voldoet aan een aantal eisen.

Wat kan ik na een fysiotherapietraject het beste doen?

In de meeste gevallen ben je na een fysiotherapietraject volledig geïnformeerd over je klacht en heb je de volledige controle over je klacht. Het is belangrijk dat je ook na het traject actief blijft! Beweegzorg Ameland organiseert regelmatig beweegprogramma’s, workshops en trainingen gericht op bepaalde aandoeningen of klachtenbeelden. Zo kun je dus altijd nog een opfrisser krijgen als je een tijdje geen oefeningen hebt gedaan. Zoals je misschien al had gelezen is oefenen de kern van ons vak en willen we dit graag blijven promoten. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod en schrijf je in!

× Hoe kan ik je helpen?