FYSIOTHERAPIE OP
AMELAND

Welkom op de webpagina van fysiotherapiepraktijk Beweegzorg Ameland. Hierboven kun je direct een afspraak inplannen in onze agenda en heb je via het patiëntenportaal toegang tot je dossiers. Weet je niet precies welk type afspraak je moet selecteren in het online afsprakenportaal? Geen nood! selecteer bij een nieuwe klacht dan: optie 1 ‘fysiotherapie eerste consult’.

Heb je toch nog vragen over het aanbod, verzekeringen of wil je liever bellen voor een afspraak? Kijk dan even bij de veelgestelde vragen of ga direct naar de contactpagina.

Ons aanbod

Begeleiding bij spier- en gewrichtsklachten

Het musculoskeletale systeem, oftewel het bot- en spierstelsel, is een breed begrip binnen ons vakgebied. Hieronder vallen onder andere klachten die zonder duidelijke oorzaak zijn ontstaan, van lichte sportblessures tot acute rugpijn.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je weer pijnvrij kunt bewegen. Als klachten toch blijven bestaan of weer terugkeren, vragen ze vaak extra aandacht. Door onder begeleiding oefeningen te doen zorg je ervoor dat je weer grip krijgt op je klachten. Wij staan klaar om je te begeleiden met advies, kennis en passende oefeningen bij spier- en gewrichtsklachten.

Fysiotherapie voor spier- en gewrichtsklachten wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket. Als je niet verzekerd bent, vind je hier informatie over de kosten. Ons streven is om een effectief en efficiënt behandeltraject op te zetten, zodat je zo snel mogelijk weer vrij van klachten bent.

Begeleiding bij chronische aandoeningen

Voor enkele specifieke chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vergoed vanuit je basisverzekering. Dit geldt onder andere voor COPD, oedeem, Parkinson, neurologische aandoeningen, bepaalde bindweefselaandoeningen en skeletafwijkingen. Samen met jou gaan we op zoek om, binnen je mogelijkheden, meer controle te krijgen over je lichamelijk functioneren waardoor je zelfvertrouwen een boost krijgt. Het behouden van mobiliteit is altijd belangrijk, ook bij een chronische aandoening of beperking. Onder onze begeleiding bieden we op onze locatie passende oefeningen aan en krijg je adviezen, tips en oefeningen mee voor thuis.

De vergoeding voor fysiotherapie is geregeld vanuit de basisverzekering maar let op: de eerste 20 behandelingen betaal je zelf. Dit kan aanvullend worden verzekerd voor het eerste jaar. Trajecten die volledig vergoed worden vanuit de basiszorg, zoals bij COPD, vallen onder het eigen risico. Neem contact met ons op en we laten je precies weten wat van toepassing is voor jouw situatie.

Begeleiding na ziekenhuisopname

Als je een ongeluk hebt gehad, een operatie hebt ondergaan, of getroffen bent door een ziekte heb je recht op fysiotherapie voor een periode van 3-12 maanden. Ook als je bijvoorbeeld eerst in een revalidatie-instelling was opgenomen, is het belangrijk om daarna thuis verder te herstellen. Wij staan dan klaar om je daarbij te helpen.

De vergoeding vanuit de basisverzekering is beperkt tot een specifieke periode, afhankelijk van de aandoening. Houd er rekening mee dat de eerste twintig consulten voor eigen rekening zijn of worden gedekt door de aanvullende verzekering.

Oedeemtherapie

Vind verlichting voor ongemakken door overtollig vocht (oedeem). Sjoukje, een erkende oedeemtherapeute, is er om je te helpen in verschillende situaties waar oedeem klachten kan geven. Operatieve verwijdering van lymfklieren is een veel voorkomende oorzaak van oedeem. Ook kan oedeem ontstaan door een verminderde pompfunctie (veneus) of bij lipoedeem. Gespecialiseerde zorg die specifiek gericht is op het verminderen van oedeemklachten kan je kwaliteit van leven sterk verbeteren. Heb je behoefte aan advies en begeleiding om weer comfortabeler te functioneren? Aarzel niet en neem contact op met Sjoukje.

Hart-, Vaat-, Longtherapie

Hart-, vaat-, en longziekten zijn lichamelijk meteen een grote beperking. Om daar zelf mee om te gaan is niet altijd makkelijk en daarom staan wij voor je klaar om met jou een traject aan te gaan waarbij jij vertrouwen terugkrijgt in je lichaam en weet waar je fysieke grenzen zijn. Maar belangrijker nog wat je zeker nog wel kunt en wat haalbare doelen zijn.

Als het om hart- en vaatziekten gaat dan is het beperken van het risico op op een hartaanval door het behouden van een goede conditie ons streven. We kijken waar jij nog kan verbeteren, ook op het gebied van leefstijl.

Bij longaandoeningen helpen we met de verminderde capaciteit om te gaan. Ook ondersteunen we met sputumklaring en ademspierkrachttraining. Het belangrijkste is dat jij ondanks je verminderde longcapaciteit nog wel blijft trainen zodat je geen andere complicaties krijgt. 

Osteoporose

Als je botten ouder worden dan neemt de dichtheid af en worden ze stugger. Dit betekent dat er een hoger risico is op een botbreuk. Het is dan ook erg belangrijk om in je jonge leven veel botbelastende activiteiten te ondernemen. Dit geldt ook op latere leeftijd. Ook dan is een goede balans en spierkracht van belang. Zo verklein je het risico op vallen.

Wij bieden voor osteoporose gespecialiseerde zorg aan, gericht op het verbeteren van de balans en spierkracht ondanks de verminderde belastbaarheid.

Naast individuele begeleiding bieden we ook de cursus Vallen Verleden Tijd aan. Een oefenprogramma gericht op het aanleren van valtechnieken en evenwichtsoefeningen. Wil je meer weten over osteoporose?
 

Bekkenfysiotherapie

Voor zorg rondom het bekken kun je denken aan zwangerschapsgerelateerde klachten, maar ook door het ouder worden. De bekkenbodem is voorzien van veel spieren en dat betekent dat je er mee kunt oefenen. Als je even geen grip hebt op je bekkenbodem kun je veel en vervelende klachten ervaren. Goede hulp dichtbij is dan veel waard.

Wij bieden met ondersteuning van een bekkenfysiotherapeut een passend traject aan waarbij we je helpen om controle te krijgen over je bekkenbodem.

Bekkenfysiotherapie wordt vergoedt uit de basisverzekering voor een beperkt aantal consulten. Wij ondersteunen daarnaast met oefentherapie. Een deel daarvan wordt dus alleen vergoedt vanuit de aanvullende pakketten.

 

Oncologie

Het moment dat de diagnose kanker gesteld wordt zet het je leven op de kop. Je vliegt ziekenhuis in en uit en al die tijd is er onzekerheid. De intensiteit is niet voor te stellen, laat staan dat je er op voorbereid bent.

Tijdens een oncologisch traject is het uiterst belangrijk dat je fysiek goed fit bent. Dit verkleint de kans op complicaties enorm. Er is dus een belangrijke opgave voor je weggelegd: behouden van fitheid tijdens je chemo-/radiatie-/hormoonbehandeling.

Als dit traject is voltooid en je bent niet meer onder behandeling bij de oncoloog, dan is het tijd om je fitheid weer uit te bouwen. Wij helpen je met het inrichten van een optimaal schema tijdens je oncologische behandeltraject en daarna richten we je trainingen zo goed mogelijk in zodat je snel weer je leven op kan pakken welke zo abrupt werd verstoord. Zo kan je weer kan denken aan de mooie dingen van het leven.

Wij zijn aangesloten bij:

Chronisch zorgnet

Revalidatie van hart– en vaataandoeningen, longaandoeningen en corona.

Schoudernetwerk

Specialistische zorg voor schouderklachten.

Onconet

Begeleiding tijdens en na kanker.
Fitheid is dan ontzettend belangrijk.

Harteraad

Begeleiding bij coronaire aandoeningen en hartfalen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandBeweegzorg Ameland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Veelgestelde vragen

We geven je graag antwoord op al je vragen. Dit kunnen algemene vragen zijn over fysiotherapie, maar ook specifieke vragen over jouw klachten. Stel vrijblijvend je vraag via Whatsapp. 

Wat zijn de tarieven?

Voor sommige chronische aandoeningen is fysiotherapie verzekerd vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Voor overige behandelingen geldt dat deze meestal vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Informeer bij de huisarts of neem contact met ons op om je situatie goed in te kunnen schatten. Voor de actuele tarieven verwijzen we je naar onze fysiotherapie tarieven pagina.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Ook is er in de meeste gevallen sprake van een drempel van 20 behandelingen die voor eigen rekening zijn. Deze kun je bijverzekeren in de aanvullende zorgverzekering. Let op! Als je geen fysiotherapie hebt in je aanvullende pakket dan betaal je zelf de rekening.

Wordt mijn fysiotherapietraject vergoed?

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Ook is er in de meeste gevallen sprake van een drempel van 20 behandelingen die voor eigen rekening zijn. Deze kun je bijverzekeren in de aanvullende zorgverzekering. Let op! Als je geen fysiotherapie hebt in je aanvullende pakket dan betaal je zelf de rekening.

Fysiotherapie: wat zijn mijn rechten en plichten ?

Fysiotherapie is een beschermde titel en het beroep mag alleen uitgeoefend worden door BIG geregistreerde fysiotherapeuten. Dit is vastgelegd in de wet BIG en zichtbaar door vermelding van het BIG registratienummer. Dit betekent dat je als patiënt mag verwachten dat je fysiotherapeut voldoet aan een aantal eisen.

Wat kan ik na een fysiotherapietraject het beste doen?

In de meeste gevallen ben je na een fysiotherapietraject volledig geïnformeerd over je klacht en heb je de volledige controle over je klacht. Het is belangrijk dat je ook na het traject actief blijft! Beweegzorg Ameland organiseert regelmatig beweegprogramma’s, workshops en trainingen gericht op bepaalde aandoeningen of klachtenbeelden. Zo kun je dus altijd nog een opfrisser krijgen als je een tijdje geen oefeningen hebt gedaan. Zoals je misschien al had gelezen is oefenen de kern van ons vak en willen we dit graag blijven promoten. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod en schrijf je in!

Welk type afspraak moet ik selecteren in het afsprakenportaal?

Fysiotherapie is een vak met veel aandachtsgebieden en specialisaties. Wij kunnen niet alle titels in het online portaal opnemen want dan wordt de lijst eindeloos lang. Weet je niet precies welk type afspraak je moet kiezen? Kies dan de optie fysiotherapie en we komen er wel uit! Voor onze planning en agenda's is eigenlijk maar 1 ding van belang.

Heb je een klacht waarvoor je nog niet in behandeling bent bij ons? Kies dan optie 1: fysiotherapie eerste consult. Ben je al in behandeling voor die klacht? Kies dan fysiotherapie vervolgconsult.