ZwangerFit en MamaFit

Als je zwanger bent veranderd er van alles in je lijf, je bent vanaf nu niet meer alleen! Er groeit een kindje in je buik en elke dag dat je kindje groeit verander jij een beetje mee. In deze bijzondere periode wil je graag zo goed mogelijk voor jezelf en je kind zorgen. Maar al deze veranderingen zorgen er ook voor dat je wel eens vragen hebt over wat goed is. Mag je nog hardlopen? Kan ik nog aan krachttraining doen? Op welke manier kan ik mij het beste voorbereiden op mijn bevalling? Wij helpen je met het beantwoorden van deze, en tal van andere vragen rondom je zwangerschap.

Boeken kan ook via de app!

Ons aanbod

ZwangerFit

Gefeliciteerd! Je bent in verwachting! Het kleine wonder gaat gepaard met grote lijfelijke veranderingen en je wil dat alles in goede orde verloopt. We staan voor je klaar met advies en begeleiding tijdens je zwangerschap zodat je optimaal bent voorbereid op de bevalling. Na je zwangerschap zijn we er voor je zodat je ook weer optimaal hersteld. We zijn bij de YVLO ZwangerFit geregistreerd en bieden daarmee de best mogelijke zorg die jij nodig hebt tijdens deze periode. Naast de cursus ZwangerFit, kun je MamaFit en Babymassage volgen. Ons aanbod wordt in veel gevallen (gedeeltelijk)  vergoedt door de zorgverzekeraar vanuit een aanvullende verzekering. Check je polisvoorwaarden.

MamaFit

Ná de bevalling nemen vrouwen vaak weinig tijd voor zichzelf en gaan helemaal op in hun nieuwe rol als moeder. Ook stoppen veel vrouwen met sporten bij rug- en bekkenklachten en vrouwen die een zware bevalling hebben gehad. Als je zorgt dat je belastbaarheid toeneemt is de kans dat je klachten van je rug en je bekken krijgt veel kleiner. Bovendien heb je minder kans op urineverlies, klachten van bekken en lage rug, verzakkingen van blaas, baarmoeder en darmen op latere leeftijd als je na je bevalling je bekkenbodemspieren weer goed leert te gebruiken.

MamaFit is een wetenschapppelijk onderbouwde cursus waarbij we naast conditietraining de nadruk leggen op spierversterkende oefeningen voor de bekkenbodem, dwarse buik- en rugspieren.

Babymassage

Babymassage heeft een heleboel positieve effecten zowel voor je baby als ook voor jou als ouder. Het geeft je meer zelfvertrouwen in het omgaan met en het verzorgen van je baby. Babymassage is een moment van intimiteit, aandacht en contact tussen jou en je baby waardoor de band tussen jou en je kind word versterkt. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kindjes zelfrespect en sociale vaardigheden. De massage geeft een energie-uitwisseling tussen jou en je kind. Naast deze positieve effecten is het vooral een leuke en gezellige cursus.

Wat krijg je aangeboden in deze cursus?

Je krijgt massagetechnieken welke je gelijk toe kunt passen.
Tips en technieken tegen buikkrampjes.
Tillen en dragen van je kindje.
Tips en adviezen hoe je de motorische ontwikkeling van je kindje kunt stimuleren.

Voor baby’s van 6 weken t/m 9 maanden is deze cursus te volgen.
Wil je naast de groepsles een individuele les babymassage volgen? Dat kan ook!

Wij geloven erin dat bewegen je beter maakt

Een betere conditie leidt tot meer activiteit

Meer bewegen zorgt voor een betere kwaliteit van leven

× Hoe kan ik je helpen?