LEEFSTIJLCOACH
AMELAND

Mariëlle kan je adviseren en begeleiden bij het aanpassen van een gezonde leefstijl. Er wordt gewerkt met het BRAVO principe: voldoende Bewegen, niet Roken, geen Alcohol, gezonde Voeding en Ontspanning.

Een gezonde leefstijl is niet van de ene op de andere dag georganiseerd, het vergt tijd, planning, vertrouwen in jezelf en voldoende motivatie om tot verandering te komen. Met de leefstijlcoaching van Beweegzorg heb je een goede hulp die jou helpt je doelen te behalen.

Wat staat je te wachten?

Leefstijlcoaching bestaat uit minimaal drie coachgesprekken. Je gaat voorafgaand aan het eerste gesprek aan de slag met de leefstijlmodule van Beweegzorg Online, hier vind je de vragenlijsten die je invult voor het eerste gesprek, ook vind je er alvast oefeningen die je kan uitvoeren. Tijdens het eerste gesprek wordt dit vervolgens uitgebreid besproken.

Hoe werkt het?

1

Module leefstijl van Beweegzorg Online

Vanuit Beweegzorg Ameland krijg je online hulp bij het onderdeel bewegen. De handige app van Beweegzorg Online omvat jouw beweegprogramma, ook vind je er de beveiligde chat waarmee je direct in contact staat met je leefstijlcoach en is het een handig middel om vragenlijsten in te vullen. Zo hou jij meer tijd over met je coach om doelen te stellen en oplossingen te verdiepen die jouw leefstijl gaan verbeteren.

2

Eerste coachgesprek

Bij de eerste afspraak is kennismaking een van de belangrijkste thema’s, het gaat om jou en wij leren je graag kennen. We proberen te ontdekken waar jij behoefte aan hebt en onderzoeken we waar jij aan wil gaan werken. Ook nemen we de ingevulde vragenlijsten door en we voeren de eerste metingen uit. Na het eerste gesprek krijg je de opdracht mee om je activiteit, slaapgedrag en voeding te meten.

3

Tweede coachgesprek

Drie weken later vindt het tweede gesprek plaats. Hierin analyseren we de verzamelde data, brengen we jouw barrières en vaardigheden in kaart en stellen we concrete doelen op waar jij aan gaat werken. Na het gesprek krijg je een plan mee naar huis waarmee je de komende maanden mee aan de slag gaat.

4

Derde coachgesprek

Na drie maanden vindt het derde gesprek plaats. Hierin evalueren we samen hoe het ervoor staat, of je doelen zijn behaald en wat je nodig hebt om je gezonde leefstijl te behouden .

 

5

Na het derde gesprek

Na afronding van de eerste coachingperiode kun je een jaar lang blijven chatten met je coach. Ook kan deze op afstand andere beweegprogramma’s aanbevelen. Als je behoefte hebt aan meer coaching, dan kun je ervoor kiezen om een tweede periode te boeken, er vinden dan wederom drie gesprekken plaats. Beweegzorg Ameland organiseert ook specifieke beweegprogramma’s waar je aan deel kunt nemen.  Vaarwel slechte gewoontes, hallo jij met je gezonde leefstijl!