MEDISCHE FITNESS

Als je een verminderde conditie hebt en dit leidt tot klachten, dan kun je maar 1 ding doen en dat is trainen. Wij bieden met onze medische fitness een oplossing zodat jij — ondanks je klachten — kan werken aan een betere conditie.

Wil je meteen beginnen? Een intake voor Medische fitness bij Beweegzorg Ameland boek je via het afsprakenportaal. Vervolgens begeleidt jouw fysiotherapeut je gedurende 6 maanden bij het opbouwen van je fysieke belastbaarheid.

Heb je nog vragen, bel je liever voor een afspraak of is jouw beschikbare tijd niet vrij? kijk dan even op onze contact pagina voor alle contactinformatie

Medische Fitness wordt vergoedt door De Friesland zorgverzekeraar uit de aanvullende pakketten standaard, extra en optimaal met een maximaal bedrag van €120 gedurende een periode van 6 maanden. Doe er je voordeel mee!

Hoe werkt het?

1

Aanmelden

Medische fitness kun je volgen als aansluiting op je fysiotherapietraject of met een verwijzing van de huisarts. Maak een afspraak voor een intake via het afsprakenportaal

2

Intake

Na je aanmelding vindt de intake plaats. We brengen je conditie in kaart en er worden  doelen bepaald voor je trainingstraject.

3

Planning

Als je conditie in kaart is gebracht, dan word je ingedeeld in een van onze groepen en start je met het behalen van je doelen.

4

Trainen

Een medisch fitnesstraject duurt minimaal een half jaar waarbij je minstens 1 keer per week traint. Het belangrijkste is dat jouw gestelde doelen worden behaald. 

5

Evaluatie

Periodiek wordt jouw conditie weer opnieuw getest en worden de gestelde doelen geëvalueerd. Zo blijf je vooruitgaan

6

Blijven trainen

Na een half jaar wil je graag doorgaan. Je kunt nu een verlenging op je traject boeken en blijven werken aan een goede conditie.