OVER ONS

WIJ BIEDEN ZORG EN BEWEGEN. WE BIEDEN FYSIOTHERAPIE, DIËTETIEK EN SPORTACTIVITEITEN. DAARBIJ RUNNEN WE EEN SPORTSCHOOL, INSPANNINGSLAB EN GEVEN WE LES DOOR MIDDEL VAN WORKSHOPS EN LEZINGEN.

FYSIOTHERAPIE

Onze fysiotherapeuten zijn BIG geregistreerd en lid van het KNGF, je vindt ons op daarom ook op defysiotherapeut.com

Frank

BIG: 39917428804

Gespecialiseerd hart-, vaat-, longtherapeut. Schouderexpert en onconet therapeut. Specialisatie in osteoporose, lid van Chronisch Zorgnet.

Sjoukje

BIG: 59912212704

Oedeemtherapeute. Bekend met bekkenklachten en pré- en postnatale begeleiding. 

Ruben

BIG: 39928656204

longfysiotherapeut, Osteoporose, lid van Chronisch Zorgnet. Bekend met neurologische revalidatie.

Jules

BIG: 89928965704

Algemeen fysiotherapeut, zomerwaarnemer, in opleiding tot inspanningsfysioloog.

DIËTETIEK

Onze Diëtiste geeft voedingsadvies en leefstijlbegeleiding. Ze is ook de eerste persoon die je treft als je start met SLIMMER, de gecombineerde leefstijlinterventie.

Rosa

ART. 34 WET BIG: 19105402389

gekwalificeerd diëtiste met ervaring in fodmap dieet, diabeteszorg, en hulp bij het behalen en behouden van een gezond gewicht.

BUURTSPORTCOACH

Wij sturen in samenwerking met de gemeent Ameland de buurtsportcoach aan op het gebied van de ontwikkeling van beweeg- en sportgerelateerde activiteiten die bevorderlijk zijn vor de gezondheid van de inwoners van de gemeente Ameland. 

Brenda

deskundige seniorensport, casemanager SLIMMER, coördinator lokaal sportakkoord en aanjager van hele leuke activiteiten.

Wij geloven erin dat bewegen je beter maakt

Een betere conditie leidt tot meer activiteit

Meer bewegen zorgt voor een betere kwaliteit van leven

Revalidatie van hart– en vaataandoeningen, longaandoeningen en corona

Frank en Ruben zijn allebei lid van Chronisch Zorgnet, een landelijk netwerk voor bewegen en leefstijl waarbij de eerstelijns revalidatie van hart- en vaatziekten en longaandoeningen wordt georganiseerd. Heb je etalagebenen, een hart- of vaataandoening, of een longaandoening en wil je graag dichtbij huis revalideren? Wij staan voor je klaar om je fysiotherapeutisch te ondersteunen.

Chronisch Zorgnet geeft een duidelijke richting als het gaat om fysiotherapiezorg rondom chronische klachten. Een sterk netwerk van geschoolde fysio’s die dichtbij zorg kunnen leveren in plaats van alleen maar poliklinische fysiotherapie. Doordat je dichtbij kunt worden behandeld ben je minder tijd en energie kwijt aan reizen en wordt het ook makkelijker om daadwerkelijk mee te doen. Je kan daardoor beter aan je actieve leefstijl werken en hierdoor ervaar je minder last in het dagelijks leven.

Kijk voor meer informatie op www.chronischzorgnet.nl

Oedeemtherapie

Sjoukje s sinds 2019 erkend als oedeemtherapeute. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit leidt tot pijn, vermoeidheid en bewegingsbeperkingen. Het ontstaat door beschadigingen aan het lymfestelsel. Oedeemtherapie is effectief in het tegengaan van bijkomende klachten en het terugdringen van het oedeem. Het is mogelijk bij lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem. Sjoukje helpt je met verschillende technieken en zorgt ervoor dat de ziektelast verminderd. 

Kijk voor meer informatie op de website van NVFL

 

Zwangerschapsbegeleiding en zwangerfit.

Als je zwanger bent veranderd er heel veel. Lichamelijk onderga je een ware transformatie en dan is het fijn als iemand je goed kan begeleiden om fysiek fit te blijven. Sjoukje is Zwangerfit docente, ook heeft ze nascholing gevolgd op het gebied van bekkenklachten. Ze verzorgd al sinds 2013 lessen en trainingen zodat je tijdens en na de zwangerschap met vol vertrouwen kan bewegen. 

De lessen worden gegeven in afstemming met de Ggd verpleegkundige en verloskundige. De trainingen worden gegeven bij ons in de sportschool. Heb je behoefte aan een persoonlijke aanpak? Neem gerust contact met ons op en we zorgen voor een oplossing op maat. 

 

Specialistische zorg bij schouderklachten

Frank is aangesloten bij schoudernet noord. Hiervoor volgt hij nascholingen gericht op de behandeling van schouderklachten. In het netwerk is een nauwe samenwerking met de ziekenhuizen in Groningen en er worden regelmatig cursussen gegeven om de kennis rondom schouderklachten up-to-date te houden. Heb je schouderklachten en wil je graag hulp om de klachten te verminderen? Neem contact op met Frank.

Voor meer informatie kun je terecht op www.schoudernetwerk.nl

Begeleiding tijdens en na kanker. Fitheid is dan ontzettend belangrijk

De overlevingskans bij kanker neemt toe en daardoor zie je steeds meer aandacht komen voor de tijd na de behandeling tegen kanker. Hoe is je fysieke fitheid na een intensief behandeltraject? Ben je fit genoeg om een behandeltraject te starten? Wil je zo veel mogelijk fysiek fit blijven tijdens de behandeling? Fysiotherapie heeft in de afgelopen jaren steeds meer antwoord kunnen bieden voor deze vragen. Omdat het zo ontzettend breed is en ook nog eens zo complex qua behandelingen, is de vraag voor meer kennis vanuit het werkveld ontstaan en onconet is hier het antwoord op. Fysiotherapeutische begeleiding door fysiotherapeuten die verstand hebben van oncologie, voor mensen die kanker hebben of het hebben gehad. 

Heb je kanker en wil je graag je fysieke fitheid behouden? Of heb je kanker gehad en wil je graag je conditie weer opbouwen onder professionele begeleiding? Frank en Sjoukje hebben zich aangesloten bij het netwerk onconet en kunnen je helpen. Neem contact op met ons en we staan je graag te woord.

Meer informatie over oncologische begeleiding? Kijk op www.onconet.nu

Begeleiding bij coronaire aandoeningen en hartfalen

Harteraad is een platform voor hartpatiënten waarbij er informatie wordt aangeboden en advies wordt gegeven aan mensen die een hartaandoening hebben of een hartinfarct/stilstand hebben doorgemaakt. Bewegen is een belangrijk advies! Beweegzorg Ameland is aangesloten bij harteraad als beweegclub. Dit betekent dat wij zijn opgeleid om begeleiding te bieden bij bewegen als je een hartpatiënt bent. Wil je graag bij ons komen trainen? Neem dan via deze link contact met ons op.

Kijk voor meer informatie over harteraad op www.harteraad.nl

× Hoe kan ik je helpen?