OVER ONS

Beweegzorg Ameland is een algemene fysiotherapiepraktijk die zich specialiseert in de begeleiding en advies bij lichamelijke klachten. Onze fysiotherapeuten zijn BIG geregistreerd en lid van het KNGF, je vindt ons op daarom ook op defysiotherapeut.com

Frank

BIG: 39917428804

Frank heeft zijn bacheloropleiding fysiotherapie in 2013 afgerond aan de hogeschool Utrecht, daarna is hij een jaar werkzaam geweest in een ander domein van de zorg namelijk de administratie van zorg. Dit leidt tot een scherpe blik op zorglogistiek en procesmatig handelen in de zorg. In 2015 is hij weer gaan werken als fysiotherapeut. Hij is in 2016 gestart met zijn solopraktijk FKFysio. Na 5 jaar is het in 2021 tijd voor een transformatie en daarom is FKFysio omgedoopt tot Beweegzorg Ameland. In vijf jaar heeft hij zich gespecialiseerd in schouderklachten, oncologie, hart-vaat en longen en tevens heeft hij zijn werk met zijn hobby gecombineerd door cursussen te volgen die met surfen te maken hebben. De focus ligt niet meer alleen op fysiotherapie, maar op bewegen.

Ruben

BIG: 39928656204

Ruben heeft zijn bacheloropleiding aan de Hanzehogeschool Groningen afgerond in 2020. Hij heeft tijdens zijn studie zich verder verdiept in sportgerelateerde klachten. Zijn stages zijn in zowel de verpleeghuissetting als in de eerstelijns praktijk. Hierdoor is hij bekend met het begeleiden van de ouder wordende mens, neurolorevalidatie en postoperatieve zorg. Maar ook is hij bekend met de begeleiding zoals je gewend bent in de eerste lijn. Bij FKFysio begint hij zijn loopbaan en start meteen met het verdiepen in longaandoeningen, motiverende gespreksvoering en corona herstelzorg. Hij is sinds maart longfysiotherapeut en lid van Chronisch Zorgnet. Door zijn komst binnen de solopraktijk transformeert de praktijk en gaat verder onder de naam Beweegzorg Ameland. Ruben is een alleskunner en erg betrokken bij al zijn cliënten.

Wij geloven erin dat bewegen je beter maakt

Een betere conditie leidt tot meer activiteit

Meer bewegen zorgt voor een betere kwaliteit van leven

Revalidatie van hart– en vaataandoeningen, longaandoeningen en corona

Frank en Ruben zijn allebei lid van Chronisch Zorgnet, een landelijk netwerk voor bewegen en leefstijl waarbij de eerstelijns revalidatie van hart- en vaatziekten en longaandoeningen wordt georganiseerd. Heb je etalagebenen, een hart- of vaataandoening, of een longaandoening en wil je graag dichtbij huis revalideren? Wij staan voor je klaar om je fysiotherapeutisch te ondersteunen.

Chronisch Zorgnet geeft een duidelijke richting als het gaat om fysiotherapiezorg rondom chronische klachten. Een sterk netwerk van geschoolde fysio’s die dichtbij zorg kunnen leveren in plaats van alleen maar poliklinische fysiotherapie. Doordat je dichtbij kunt worden behandeld ben je minder tijd en energie kwijt aan reizen en wordt het ook makkelijker om daadwerkelijk mee te doen. Je kan daardoor beter aan je actieve leefstijl werken en hierdoor ervaar je minder last in het dagelijks leven.

Kijk voor meer informatie op www.chronischzorgnet.nl

Specialistische zorg bij schouderklachten

Frank is aangesloten bij schoudernet noord. Hiervoor volgt hij nascholingen gericht op de behandeling van schouderklachten. In het netwerk is een nauwe samenwerking met de ziekenhuizen in Groningen en er worden regelmatig cursussen gegeven om de kennis rondom schouderklachten up-to-date te houden. Heb je schouderklachten en wil je graag hulp om de klachten te verminderen? Neem contact op met Frank.

Voor meer informatie kun je terecht op www.schoudernetwerk.nl

Begeleiding tijdens en na kanker. Fitheid is dan ontzettend belangrijk

De overlevingskans bij kanker neemt toe en daardoor zie je steeds meer aandacht komen voor de tijd na de behandeling tegen kanker. Hoe is je fysieke fitheid na een intensief behandeltraject? Ben je fit genoeg om een behandeltraject te starten? Wil je zo veel mogelijk fysiek fit blijven tijdens de behandeling? Fysiotherapie heeft in de afgelopen jaren steeds meer antwoord kunnen bieden voor deze vragen. Omdat het zo ontzettend breed is en ook nog eens zo complex qua behandelingen, is de vraag voor meer kennis vanuit het werkveld ontstaan en onconet is hier het antwoord op. Fysiotherapeutische begeleiding door fysiotherapeuten die verstand hebben van oncologie, voor mensen die kanker hebben of het hebben gehad.

Heb je kanker en wil je graag je fysieke fitheid behouden? Of heb je kanker gehad en wil je graag je conditie weer opbouwen onder professionele begeleiding? Frank heeft zich aangesloten bij het netwerk onconet en kan je helpen. Neem contact op met ons en we staan je graag te woord.

Meer informatie over oncologische begeleiding? Kijk op www.onconet.nu

Begeleiding bij coronaire aandoeningen en hartfalen

Harteraad is een platform voor hartpatiënten waarbij er informatie wordt aangeboden en advies wordt gegeven aan mensen die een hartaandoening hebben of een hartinfarct/stilstand hebben doorgemaakt. Bewegen is een belangrijk advies! Beweegzorg Ameland is aangesloten bij harteraad als beweegclub. Dit betekent dat wij zijn opgeleid om begeleiding te bieden bij bewegen als je een hartpatiënt bent. Wil je graag bij ons komen trainen? Neem dan via deze link contact met ons op.

Kijk voor meer informatie over harteraad op www.harteraad.nl

Veelgestelde vragen

We geven je graag antwoord op al je vragen. Dit kunnen algemene vragen zijn over fysiotherapie, maar ook specifieke vragen over jouw klachten. Stel vrijblijvend je vraag via WhatsApp.

Wat zijn de tarieven?

Eerste consult (screening, intake, onderzoek en eerste behandeling*)      €87,00

Vervolgconsult (individuele zitting reguliere fysiotherapie)                        €37,50

Toeslag aan huisbehandeling                                                                       €12,50

*als uit de screening blijkt dat er geen behandeling plaats kan vinden, dan wordt enkel de screening in rekening gebracht.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Ook is er in de meeste gevallen sprake van een drempel van 20 behandelingen die voor eigen rekening zijn. Deze kun je bijverzekeren in de aanvullende zorgverzekering. Let op! Als je geen fysiotherapie hebt in je aanvullende pakket dan betaal je zelf de rekening.

Wordt mijn fysiotherapietraject vergoed?

Fysiotherapie wordt in een aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is dan wel het eigen risico van toepassing. Ook is er in de meeste gevallen sprake van een drempel van 20 behandelingen die voor eigen rekening zijn. Deze kun je bijverzekeren in de aanvullende zorgverzekering. Let op! Als je geen fysiotherapie hebt in je aanvullende pakket dan betaal je zelf de rekening.

Fysiotherapie en wetgeving: wat zijn mijn rechten en plichten ?

Fysiotherapie is een beschermde titel en het beroep mag alleen uitgeoefend worden door BIG geregistreerde fysiotherapeuten. Dit is vastgelegd in de wet BIG en zichtbaar door vermelding van het BIG registratienummer. Dit betekent dat je als patiënt mag verwachten dat je fysiotherapeut voldoet aan een aantal eisen.

Wat kan ik na een fysiotherapietraject het beste doen?

In de meeste gevallen ben je na een fysiotherapietraject volledig geïnformeerd over je klacht en heb je de volledige controle over je klacht. Het is belangrijk dat je ook na het traject actief blijft! Beweegzorg Ameland organiseert regelmatig beweegprogramma’s, workshops en trainingen gericht op bepaalde aandoeningen of klachtenbeelden. Zo kun je dus altijd nog een opfrisser krijgen als je een tijdje geen oefeningen hebt gedaan. Zoals je misschien al had gelezen is oefenen de kern van ons vak en willen we dit graag blijven promoten. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod en schrijf je in!

× Hoe kan ik je helpen?