Frank

BIG: 39917428804

Frank heeft zijn bacheloropleiding fysiotherapie in 2013 afgerond aan de hogeschool Utrecht, daarna is hij een jaar werkzaam geweest in een ander domein van de zorg namelijk de administratie van zorg. Dit leidt tot een scherpe blik op zorglogistiek en procesmatig handelen in de zorg. In 2015 is hij weer gaan werken als fysiotherapeut. Hij is in 2016 gestart met zijn solopraktijk FKFysio. Na 5 jaar is het in 2021 tijd voor een transformatie en daarom is FKFysio omgedoopt tot Beweegzorg Ameland. In vijf jaar heeft hij zich gespecialiseerd in schouderklachten, oncologie, hart-vaat en longen en tevens heeft hij zijn werk met zijn hobby gecombineerd door cursussen te volgen die met surfen te maken hebben. De focus ligt niet meer alleen op fysiotherapie, maar op bewegen.

Eigenwijze zaak

Frank heeft een bepaalde kijk op bewegen en wil graag dat de zorg daarbij past. Omdat niet bewegen leidt tot veel complicaties en kwalen wil hij iedereen stimuleren om in beweging te komen. Hiervoor hoef je niet altijd een afspraak te maken met een zorgverlener. Je kan ook op de website Beweegzorg Online kijken en zelf aan de slag gaan. Hierdoor is hij ook actief op het platform doejemee waar hij in de vorm van blogs schrijft over zijn vak. Fysiotherapie is bij Frank geen stilstaand vak, het zet mensen in beweging en moet volgens hem ook zelf in beweging blijven. Dit betekent dat er op het gebied van preventie ook veel aandacht komt binnen zijn zaak. Hij wil een sluitend net vormen waarbij iedereen uitgenodigd wordt om te bewegen. Ameland heeft van nature al zo veel ruimte om van te genieten, maar om ervan te kunnen genieten is een sterk lijf wel handig. Het nastreven van een gezonde leefstijl is dan een perfecte match. Op Ameland wil hij de komende jaren meer beweegactiviteiten neerzetten die meehelpen om een gezonde leefstijl na te streven. Ook wil hij dat de beweegzorg dichtbij mogelijk is. Daarom heeft hij vanaf juni 2021 ook een locatie in Hollum geopend. Hier kun je zowel sporten als therapie volgen. Zo is er naast Buren ook een plek in Hollum om gericht aan krachttraining te doen en om te werken aan je uithoudingsvermogen.

met je vak over de grens

Door tijdens de opleiding in 2010 de summerschoolcursus: Surfing training methodology te volgen die deels in Portugal plaatsvond is hij begonnen met de basis van zijn ontwikkeling tot surf fysiotherapeut. Dit heeft ertoe geleidt dat hij cursussen kon gaan volgen in Portugal gelinkt aan de world surf league (WSL). Hier hanteren ze DNS als trainingsprincipe en hij volgt in Lissabon twee jaar op rij cursussen DNS en maakt kennis met de WSL en de medische staff. Hij ontmoet Italo Ferreira, Joan Duru en Tyler Wright. Maar hij maakt met name kennis met DNS en besluit dat dit principe het missende puzzelstukje is op dat moment. Dit zorgt ervoor dat hij een jaar later in Praag vervolgcursussen volgt op dit gebied. In datzelfde jaar maakt hij kennis met de SMI (surfing medicine international) via hun werledcongres in Newquay. Aldaar ziet hij zijn docent uit Portugal weer terug en ontmoet hij veel internationale collega’s alsook Nederlandse collega’s. Zijn doel is om meer bij te gaan dragen aan de surfgemeenschap komende jaren door actief te gaan bijdragen aan de SMI. Daarnaast wil hij met beweegzorg Ameland de surfsport lokaal gaan ondersteunen zodat talenten een kans maken om door te breken in Nederland. Surfen zit dus sterk verweven in de zaak en hopelijk leidt dit tot nieuwe avonturen over de grens.

naast het werk

Naast het studeren is Frank in de zomer altijd lifeguard geweest, heeft hij zijn kilometers gemaakt in de bediening en werkte hij als fitnessbegeleider. Nu is hij nog steeds off duty lifeguard en kan hij ontzettend genieten van trainingen in zee. Ook is hij vrijwilliger bij vv Geel Wit waar hij als fysiotherapeut de eerste elftallen begeleidt bij blessureleed. Om dan nog een beetje van zijn tijd in te leveren zit hij in het bestuur van dorpshuis ’t Wantij. Daarnaast heeft hij een ontzettend leuke vrouw en twee kanjers van dochters die alle tijd en aandacht krijgen buiten het werk. En als er dan nog een gaatje te vinden is in de agenda dan gaat hij graag surfen.

Frank is:

Algemeen fysiotherapeut

Longfysiotherapeut

Oncologiefysiotherapeut

Chronisch Zorgnet therapeut :
hart, vaat, longen & Corona

Harteraad beweegcoach

Leefstijlcoach

Onconet Therapeut

Schouderexpert

DNS trainer

Motivational interviewing expert

Instructeur vallen verleden tijd

BFR trainer

Surf trainer

Beach Lifeguard

Waar kan Frank jou bij helpen?:

Algemene fysiotherapie

chronische pijnklachten

schouderklachten

Hart- vaat- en longaandoeningen

Corona herstelzorg

Bewegen met een hartaandoening

Cursus vallen verleden tijd

Leefstijlcoaching

Performance coaching

Personal training