Sjoukje

BIG: 59912212704

Sjoukje heeft haar bacheloropleiding fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool in Groningen afgerond in 2009. Na haar afstuderen is ze altijd werkzaam geweest op het eiland. Na twaalf jaar loondienst is Sjoukje klaar om zelfstandig verder te gaan en pakt samen met Frank de regie over Beweegzorg Ameland. Ze heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaardig algemeen fysiotherapeut en is daarnaast bekend met bekkenfysiotherapie waar ze komende jaren haar mastertitel in wil gaan halen. Ook is ze zwangerfit docente en neemt zorg voor pré- en postnatale fysiotherapeutische begeleiding. Sinds 2015 geeft ze vanuit de GGD voorlichting aan zwangeren en ze verzorgd als zwangerfit docente al geruime tijd trainingen aan zwangere vrouwen. Sjoukje is erkend als oedeemtherapeute en begeleidt daarnaast tijdens en na oncologische trajecten.

Een nieuwe uitdaging

Na 12 jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Met veel bevlogenheid wordt er in 2022 gestart met het ondernemerschap samen met Frank. Haar ambitie om bekkenfysiotherapeut te worden kan eindelijk invulling krijgen, naast alle andere kwaliteiten die kunnen worden ontplooit. Bij Beweegzorg Ameland neemt Sjoukje de regie over haar loopbaan zelf in handen. Ze wil een omgeving te creëren en te behouden waar één ieder zich veilig, gezien en gehoord voelt. Een atmosfeer uitstralen waar mensen zich welkom voelen en durven te zijn wie ze zijn. Aandacht hebben voor elkaar, vertrouwen in elkaar. Dat is de basis waarmee je je werk als fysiotherapeut kunt doen en om de best mogelijke fysiotherapeutische zorg te kunnen leveren. Een nieuwe standaard creëren van de fysiotherapeutische zorg op Ameland is het hogere doel van Beweegzorg Ameland voor Sjoukje. Een standaard waar kwaliteit van zorg de absolute boventoon voert en waar je zorgt dat patiënten zich niet patiënt voelen maar een op zichzelf staand persoon welke handvaten heeft gekregen van Beweegzorg Ameland om zijn of haar welzijn te kunnen beïnvloeden.

De kwaliteiten van Sjoukje

Ze is praktisch, daadkrachtig en veerkrachtig, dienstbaar, flexibel en proactief. Ze is geïnteresseerd in éénieder in haar omgeving en iedereen die daarbinnen en daarbuiten beweegt.

Ondernemend is Sjoukje vanaf de start van haar loopbaan als fysiotherapeut. Sjoukje heeft met het organiseren van de beweegprogramma´s obesitas (volwassenen en kinderen) en diabetes ervaring in het opzetten van leefstijlbevorderende cursussen, van begin tot eind. Ook het multidisciplinair samenwerken is haar niet vreemd. De nascholing om zwangeren te kunnen begeleiden in hun zwangerschap en de periode daarna doet ze vanaf 2013 op het eiland. In samenwerking met de GGD en de verloskundige zorg op Ameland geeft ze sinds 2015 informatieavonden. Sinds 2019 is ze oedeemtherapeut, een verbijzondering in ons vakgebied, waarmee ze in 2020 haar vaardigheiden heeft uitgebreid met fasciale technieken bij mannen en vrouwen na chirurgie (oncologisch, maar ook niet-oncologische chirurgie). Door de uiteenlopende belastingniveau ´s in al de verschillende doelgroepen heeft ze goed leren differentiëren in groepslessen.

Sjoukje is leergierig en wil haar ontwikkelen. Zo ontwikkelen dat je jezelf in je vak als fysiotherapeut verder specialiseert en daarmee complexere problematiek kan behandelen. Oedeemtherapie en Bekkenzorg zijn Sjoukje haar speerpunten in haar loopbaan. Deze doelgroep gaat haar aan het hart omdat de impact en de gevolgen heel snel levensveranderend kunnen zijn. Voorlichting en preventie geven wat hand in hand gaat met het vertrouwen wat mensen hierdoor krijgen wat weer leidt tot effectievere zorg. Sjoukje kan mensen het vertrouwen geven en hen laten voelen dat ze zelfredzaam zijn.

Sjoukje staat open voor feedback en kan ook feedback geven. Contact en samenwerken met collega’s vindt ze belangrijk om de patiënt een zo optimaal en efficiënt mogelijke behandeling te kunnen bieden.

Ze beheerst de Nederlandse en Friese taal. Ze kan haar in het Duits en Engels verstaanbaar maken waardoor ook de buitenlandse toerist de weg naar Beweegzorg Ameland kan vinden. De deur staat open voor iedereen.

naast het werk

Naast het werk is Sjoukje als echte friezin verzot op schaatsen. Haar oude liefde voor wielrennen is daar natuurlijk nauw aan verwant. Al nemen deze hobby’s toch echt de tweede plaats in want op nummer 1 staat haar gezin. Het strand en de zee hebben en speciaal plekje in haar hart, Ameland is voor haar de perfecte woonplaats en ze ziet haar toekomst dan ook op het eiland waar ze ontzettend kan genieten.

Sjoukje is:

Algemeen fysiotherapeute

Oedeemtherapeute

Oncologiefysiotherapeute

FOI therapeute

Zwangerfit docente

Waar kan Sjoukje jou bij helpen?:

Algemene fysiotherapie

Oedeemklachten

Chronische pijnklachten

Bekkenklachten

Beweegprogramma’s

Pré- en postnatale fysiotherapie

oncologiefysiotherapie